En aquest article parlarem de "Persona jurídica" fent referència a empreses, associacions, fundacions i societats privades.

Aquí trobaràs detalls sobre les particularitats de les notificacions enviades a les persones jurídiques. Per veure el procés d'accés ves a Com accedir a la notificació que he rebut?

Les notificacions destinades a persones jurídiques poden enviar-se només a la persona jurídica o vincular-hi, a més, una persona de contacte.

Aquí pots veure com identificar el teu cas:

 

 Recepció 

Notificació enviada

només a persona jurídica

Notificació enviada a

persona jurídica + persona de contacte

SMS
 • només parla del nom de la persona jurídica, indicant que has rebut una notificació destinada a NomEmpresa.

Text SMS enviat nomes a persona jurídica

 • S'adreça al contacte dient "Hola, NomPersona"
 • indica que has rebut una notificació destinada a NomEmpresa.

Text SMS enviat a persona jurídica i a persona de contacte

Correu electrònic
 • En el camp "destinatari" indica el nom de l'empresa
 • No conté el camp "Contacte"

 

e-mail enviat nomes a persona jurídica

 

 • En el camp "destinatari" indica el nom de l'empresa
 • Té un camp anomenat "Contacte"

e-mail enviat a persona jurídica i persona de contacte

 

El mecanisme d'accés variarà segons:

 • si s'ha enviat només a l'empresa o també a una persona de contacte
 • el nivell de seguretat que l'administració hagi considerat necessari aplicar a la notificació concreta (Per exemple, per contenir informació confidencial, per protecció de dades...).
  • Per nivell baix serà possible accedir amb codi d'un sol ús (la persona de contacte també podrà accedir amb idCAT Mòbil)
  • Per nivell substancial l'accés mínim serà amb certificat digital en programari
  • Per nivell alt l'accés únicament podrà ser amb un certificat digital en targeta (Qualificat)

Per això és possible que rebis algunes notificacions a les quals puguis accedir amb codi d'un sol ús i d'altres on només puguis accedir amb certificat digital.

A continuació t'expliquem els mecanismes d'accés segons si la notificació ha estat enviada només a una persona jurídica (només a NIF de persona jurídica) o a persona jurídica amb persona de contacte (NIF de persona jurídica + NIF de persona física):

 

CAS 1. Notificació destinada exclusivament a una persona jurídica

La notificació només està destinada al NIF de la persona jurídica i, per tant, només s’hi pot accedir identificant-se com a tal.

La identificació com a persona jurídica, es pot realitzar mitjançant:

 • Certificat digital de representant qualificat (en targeta)*: Es podrà accedir a TOTES les notificacions on el destinatari sigui la persona jurídica sigui quin sigui el mecanisme d'accés definit per l'administració emissora de la notificació.  
 • Certificat de representant (En programari)*: Es podrà accedir a totes les notificacions on el destinatari sigui la persona jurídica sempre que el mecanisme definit per accedir-hi no sigui "Certificat digital qualificat").
 • Codi d'un sol ús del servei e-NOTUM**: Es podrà accedir amb codi d'un sol ús sempre que la notificació concreta permeti accedir amb aquest mecanisme (Ho diu el correu electrònic rebut) Només permet accedir a una notificació concreta des de l'enllaç del correu-e o SMS rebut, sempre que la notificació concreta hagi estat enviada per ser accessible mitjançant aquest mecanisme d'accés.

* El certificat de representant també permet l'accés a les notificacions de la persona física associada al certificat. Més informació: Per què amb un certificat de representant veig també les meves notificacions personals?

** El sistema de codis d'un sol ús d'e-NOTUM és un sistema propi del servei. No s'ha de confondre amb l'idCAT Mòbil, sistema d'identificació per ciutadans, també vàlid per accedir a les notificacions adreçades a persones físiques.

En el correu d'avís s'indica si la notificació és accessible amb certificat digital, amb certificat digital qualificat o també amb codi d'un sol ús. En cas de no haver rebut l'e-mail, si en accedir mitjançant l'enllaç de l'SMS,  t'apareix el botó per demanar el codi d'un sol ús, és que també és accessible amb aquest mecanisme.

 

CAS 2. Notificació enviada a una persona jurídica i a una persona de contacte

Si la teva notificació s'ha enviat a una persona jurídica i a una persona de contacte, pots accedir també amb certificat de representant, tal com s'explica en el CAS 1.

Si ets la persona de contacte d'una notificació enviada a una empresa, podràs identificar-te com a persona física per accedir-hi. 

A continuació t'expliquem les formes d'accedir en aquest cas:

 • Codi d'un sol ús del servei e-NOTUM
  Podràs accedir amb codi d'un sol ús, si el correu t'ho indica o, si no has rebut un e-mail, si accedeixes a través de l'SMS i veus el botó per accedir amb codi d'un sol ús. A "Document identificatiu" hauràs d'indicar el teu DNI.
  Només permet accedir a una notificació concreta des de l'enllaç del correu-e o SMS rebut, sempre que la notificació concreta hagi estat enviada per ser accessible mitjançant aquest mecanisme d'accés.
 • idCAT Mòbil:
  Podràs accedir amb aquest mecanisme si la notificació que se t'ha enviat com a persona de contacte és accessible amb idCAT Mòbil (ho indica el correu rebut).
 • Certificat digital personal en programari: Per exemple, un idCAT Certificat.
  Podràs accedir amb un certificat digital personal (vinculat al teu DNI) si la notificació que se t'ha enviat com a persona de contacte és accessible amb Certificat digital. El correu rebut t'indica si és accessible amb certificat digital (No confondre amb certificat digital qualificat, que ho tens explicat a continuació).
 • Certificat digital qualificat: Certificat personal en targeta (Per ex. El DNI Electrònic).
  mecanisme d'accés 'certificat qualificat' seleccionat en el correu rebut
  Si el correu que has rebut com a persona de contacte indica "Mecanisme d'accés: Certificat digital qualificat" significa que només s'hi pot accedir amb un certificat digital en targeta. Aquest és el nivell més alt d'un certificat i significa que l'administració ha considerat que aquesta notificació concreta ha de ser oberta amb un nivell de seguretat molt alt (Per exemple, per contenir informació confidencial, per protecció de dades...).
  Per accedir com a persona de contacte d'una notificació enviada a una persona jurídica on el mecanisme d'accés és "Certificat digital qualificat", només podràs accedir amb un certificat digital personal en targeta.  Recorda que, en haver estat enviada també al NIF de la persona jurídica,  també es pot accedir amb certificat de representant (En targeta, en aquest cas).

 

Si necessites modificar les dades que una administració disposa de la teva empresa o entitat jurídica, és necessari que contactis amb l'administració concreta.

 

Et podria interessar