Les notificacions electròniques són comunicacions oficials de l’Administració adreçades a la ciutadania, les empreses i les entitats, amb totes les garanties legals.

Després de fer una gestió o un tràmit, l'Administració pot comunicar-se amb tu a través d’una notificació electrònica. També pots rebre una notificació relacionada amb un procediment iniciat d'ofici per la mateixa Administració (com pot ser una sanció).

L’avís de la notificació electrònica el pots rebre per correu electrònic o per SMS. Tanmateix, es pot accedir a la bústia de notificacions des de la seu electrònica o web de l’Administració emissora.

A continuació t'expliquem els passos per accedir a una notificació electrònica:

1. Recepció de l'avís de notificació

Quan l'Administració et notifiqui rebràs un correu electrònic o SMS:

e-mail i sms de la notificació.png

El correu electrònic, entre altres dades, t'informarà del mecanisme d'accés amb el qual podràs accedir a la notificació:

• Amb codi d’un sol ús
    • Amb idCAT Mòbil o Cl@ve
    • Amb certificat digital

2. Accés a l'enllaç del correu o l'SMS

Accedeix a l'enllaç del correu electrònic o de l'SMS que has rebut ("Identifica't per accedir-hi"):

e-mail i sms de la notificació assenyalant on es troba l'enllaç.png

3. Prem accedir "amb identitat digital" o "amb codi d'un sol ús"

Prem accedir "amb identitat digital" o "codi d'un sol ús" (*) segons el mecanisme d'accés de la teva notificació:

Així ho veuràs si accedeixes des de l'enllaç de l'sms o correu-e Així ho veuràs des de l'enllaç que l'organisme posa a la teva disposició al seu web
opció per entrar amb codi d'un sol ús opció per entrar amb identitat digital

(*) Important. El botó "Accedir amb codi d'un sol ús" només és visible accedint des de l'enllaç del correu electrònic o SMS a notificacions on el mecanisme d'accés és "Codi d'un sol ús". Si l’accés és des de la seu electrònica o web de l’Administració, no es mostra aquest botó.

4. Identifica't

• Codi d'un sol ús: Tria el tipus i escriu el número de document identificatiu associat a la notificació (l'indicat a l'avís rebut per correu-e). Prem "Envia'm un codi". Rebràs un codi al correu electrònic o telèfon mòbil on havies rebut l'avís de la notificació, introdueix-lo a la pantalla i prem el botó “Verificar”.

Pantalla on indicar el document d'identificació i pantalla on indicar el codi rebut.png

• Identitat digital: Inicia sessió amb idCAT Mòbil, amb certificat digital (idCAT, DNIe..) o Cl@ve.

pantalla d'inici de sessió VÀLid

Si ho necessites, pots consultar més informació sobre com funciona l'idCAT Mòbil i l'idCAT Certificat

5. Obre el contingut de la notificació

Un cop t'has identificat, previsualitza les dades de la notificació i prem "Obre la notificació" per accedir al contingut.

Obre la notificació.png

Contingut de la notificació.png

6. Descàrrega dels documents de la notificació

Pots descarregar i guardar els documents associats a la notificació al teu dispositiu:

• L'acte administratiu (el document que has previsualitzat des del navegador) fent clic a "Descarrega la notificació".
    • Els annexos: fent clic a "Documents annexos" (si n'hi ha)
    • Justificant conforme has obert la notificació (Més informació a descàrrega del justificant d'accés a la notificació)

7. Pròxims passos un cop oberta la notificació

Un cop oberta la notificació, segons el seu contingut (t’explica els propers passos a seguir), podràs fer al·legacions, interposar un recurs, realitzar un pagament, identificar un conductor, etc. Si tot i així necessites més informació de com contestar la notificació, adreça't a l'Administració que t'ha notificat o accedeix al seu web o seu electrònica i valora realitzar alguns dels diferents tràmits que tenen disponibles.

Et podria interessar